Recept: Brambory s cizrnou
Tak jednoduché jídlo a přitom tak chutné!
Suroviny
- 300 g cizrny (může být i z plechovky v nálevu)
- 1,5 l vody (na vaření cizrny)
- 600 g brambor
- 2 čl soli,
- 5 pl oleje
- 2 ks hřebíčku
- 1/2 čl skořice
- 1 čl kurkumy
- 1 čl kari
- 3 ks bobkový list
- 1/4 čl čili
- 2 pl citónové šťávy
Postup
- Cizrnu namočíme přes noc do vody. Pokud máme cizrnu z plechovky s nálevem, tento krok přeskočíme.
- Cizrnu uvaříme s bobkovým listem. Správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mezi dvěma prsty.
- Na oleji osmahneme koření a restujeme v něm brambory do zlatova asi 5 minut.
- Přidáme cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření cizrny.
- Osolíme a povaříme brambor do měkka.
- Po odstavení dochutíme citrónovou šťávou.
Podáváme samotné nebo s rýží.