×

Pastinak

VařeníMath

Pastinak

Hunger&Data

Recept: Brambory s cizrnou

Recept: Brambory s cizrnou

2017, Oct 26     alyosha

Tak jednoduché jídlo a přitom tak chutné!

Suroviny

  • 300 g cizrny (může být i z plechovky v nálevu)
  • 1,5 l vody (na vaření cizrny)
  • 600 g brambor
  • 2 čl soli,
  • 5 pl oleje
  • 2 ks hřebíčku
  • 1/2 čl skořice
  • 1 čl kurkumy
  • 1 čl kari
  • 3 ks bobkový list
  • 1/4 čl čili
  • 2 pl citónové šťávy

Postup

  1. Cizrnu namočíme přes noc do vody. Pokud máme cizrnu z plechovky s nálevem, tento krok přeskočíme.
  2. Cizrnu uvaříme s bobkovým listem. Správně uvařená cizrna se dá snadno rozmáčknout mezi dvěma prsty.
  3. Na oleji osmahneme koření a restujeme v něm brambory do zlatova asi 5 minut.
  4. Přidáme cizrnu a podlijeme vodou, která nám zbyla z vaření cizrny.
  5. Osolíme a povaříme brambor do měkka.
  6. Po odstavení dochutíme citrónovou šťávou.

Podáváme samotné nebo s rýží.