×

Pastinak

VařeníMath

Pastinak

Hunger&Data

Recept: Čevabčici po táborsku a babiččin bramborový salát

Recept: Čevabčici po táborsku a babiččin bramborový salát

2017, Dec 12     alyosha

Vegetariánská verze čevabčiči s bramborovým salátem.

Suroviny

Na 8 porcí čevabčiči budeme potřebovat:

  • 1 šálek vařené pohanky
  • 2 šálky vařené červené čočky
  • 1 šálek namočených ovesných vloček
  • 1 cibuli
  • 1 uzené tofu
  • 1 syrové vajíčko
  • 3 lžíce oleje
  • lžičku tymiánu
  • bazalku
  • lžičku oregana
  • majoránku
  • pepř
  • 5 stroužků česneku
  • lžičku sladké mleté papriky
  • strouhanku
  • sůl

Na 8 porcí salátu si připravíme:

  • 1,5kg brambor uvařených ve slupce
  • 3 cibule
  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 1 sklenici nakrájené sterilované kapie
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • cukr
  • 6 lžic oleje

Postup

Čevabčiči po táborsku

  1. Tofu nakrájíme na kostičky, cibuli najemno.
  2. Přidáme ostatní suroviny a koření a vše promícháme.
  3. Vytvoříme malé válečky, které pečeme v troubě či smažíme na pánvi.

Babiččin bramborový salát

  1. Brambory oloupeme a necháme vychladnout.
  2. Brambory nakrájíme na plátky a přidáme k nim nakrájenou cibuli, vejce, kapii, osolíme a opepříme.
  3. Směs dochutíme trochou octa a cukru. Přilijeme olej a lehce zamícháme.
  4. Salát necháme v chladu 3 až 4 hodiny rozležet.