Recept: Čevabčici po táborsku a babiččin bramborový salát
Vegetariánská verze čevabčiči s bramborovým salátem.
Suroviny
Na 8 porcí čevabčiči budeme potřebovat:
- 1 šálek vařené pohanky
- 2 šálky vařené červené čočky
- 1 šálek namočených ovesných vloček
- 1 cibuli
- 1 uzené tofu
- 1 syrové vajíčko
- 3 lžíce oleje
- lžičku tymiánu
- bazalku
- lžičku oregana
- majoránku
- pepř
- 5 stroužků česneku
- lžičku sladké mleté papriky
- strouhanku
- sůl
Na 8 porcí salátu si připravíme:
- 1,5kg brambor uvařených ve slupce
- 3 cibule
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 1 sklenici nakrájené sterilované kapie
- sůl
- pepř
- ocet
- cukr
- 6 lžic oleje
Postup
Čevabčiči po táborsku
- Tofu nakrájíme na kostičky, cibuli najemno.
- Přidáme ostatní suroviny a koření a vše promícháme.
- Vytvoříme malé válečky, které pečeme v troubě či smažíme na pánvi.
Babiččin bramborový salát
- Brambory oloupeme a necháme vychladnout.
- Brambory nakrájíme na plátky a přidáme k nim nakrájenou cibuli, vejce, kapii, osolíme a opepříme.
- Směs dochutíme trochou octa a cukru. Přilijeme olej a lehce zamícháme.
- Salát necháme v chladu 3 až 4 hodiny rozležet.