Recept: Hutspot
Hutspot je holandská (a proto oranžová) bramborová kaše.
Suroviny
Na šest porcí potřebujeme:
- 1,5 kg brambor
- 5 cibulí
- 1 kg mrkve
- kostku zeleninového bujónu
- máslo
- mléko (nebo smetanu)
- sůl, pepř
- Maggi
Postup
- Vše oloupeme a očistíme. U cibule sloupneme nejen slupku, ale i první bílou vrstvu pod ní, protože by byla tvrdá.
- Brambory a mrkev rozkrájíme na kostky. Cibuli nahrubo nakrájíme.
- Vše hodíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby v ní zelenina byla ponořená.
- Uvedeme do varu, přidáme zeleninový bujón a trochu soli. Vaříme cca 30 minut.
- Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a šťouchadlem vše pořádně rozšťoucháme.
- Přidáme trochu másla a mléka (případně smetany).
- Můžeme dochutit kapkou Maggi a případně pepřem.