×

Pastinak

VařeníMath

Pastinak

Hunger&Data

Recept: Hutspot

Recept: Hutspot

2017, Aug 07     alyosha

Hutspot je holandská (a proto oranžová) bramborová kaše.

Suroviny

Na šest porcí potřebujeme:

  • 1,5 kg brambor
  • 5 cibulí
  • 1 kg mrkve
  • kostku zeleninového bujónu
  • máslo
  • mléko (nebo smetanu)
  • sůl, pepř
  • Maggi

Postup

  1. Vše oloupeme a očistíme. U cibule sloupneme nejen slupku, ale i první bílou vrstvu pod ní, protože by byla tvrdá.
  2. Brambory a mrkev rozkrájíme na kostky. Cibuli nahrubo nakrájíme.
  3. Vše hodíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby v ní zelenina byla ponořená.
  4. Uvedeme do varu, přidáme zeleninový bujón a trochu soli. Vaříme cca 30 minut.
  5. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a šťouchadlem vše pořádně rozšťoucháme.
  6. Přidáme trochu másla a mléka (případně smetany).
  7. Můžeme dochutit kapkou Maggi a případně pepřem.

Odkazy