Recept: Kuře tikka masala
Grilované kuřecí kousky ve skvělé indické omáčce.
Suroviny
Na čtyři porce potřebujeme:
- 600 až 700 g kuřecích prsních řízků bez kůže
- 6 lžic pasty tikka masala
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 nasekaná cibule
- 1 rozdrcený stroužek česneku
- 2,5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mletých mandlí
- hrnek vody
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- čtvrt šálku plnotučné smetany
- 1 lžíce citronové šťávy
- dřevěné špejle
Postup
- Kuřecí prsa nakrájíme na velké kousky, cca. 2,5 cm.
- Polovinu nachystané pasty tikka a jogurt dáme do mísy a promícháme s masem. Necháme marinovat asi 20 minut.
- Mezitím namočíme dřevěné špejle do vody, aby se při grilování nevznítily
- V pánvi rozpálíme olej a 5 minut v něm smažíme cibuli, česnek a zázvor. Přidáme zbylou tikka pastu a smažíme 2 minuty. Přidáme protlak, mandle a vodu a povaříme 15 minut.
- Rozehřejeme gril, napícháme masové kostky na špejle, potřeme je rozpuštěným máslem a poté je dáme grilovat na asi 15 minut.
- Omáčku tikka přelejeme z pánve do mixéru a rozmixujeme dohladka. Poté omáčku vrátíme do pánve a přimícháme smetanu a citronovou šťávu.
- Hotové kuře vyndáme z grilu, kostky stáhneme ze špejlí a přidáme je do omáčky.
- Směs lehce podusíme asi 5 minut.