×

Pastinak

VařeníMath

Pastinak

Hunger&Data

Recept: Kuře tikka masala

Recept: Kuře tikka masala

2017, Dec 01     alyosha

Grilované kuřecí kousky ve skvělé indické omáčce.

Suroviny

Na čtyři porce potřebujeme:

  • 600 až 700 g kuřecích prsních řízků bez kůže
  • 6 lžic pasty tikka masala
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 nasekaná cibule
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 2,5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mletých mandlí
  • hrnek vody
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • čtvrt šálku plnotučné smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • dřevěné špejle

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na velké kousky, cca. 2,5 cm.
  2. Polovinu nachystané pasty tikka a jogurt dáme do mísy a promícháme s masem. Necháme marinovat asi 20 minut.
  3. Mezitím namočíme dřevěné špejle do vody, aby se při grilování nevznítily
  4. V pánvi rozpálíme olej a 5 minut v něm smažíme cibuli, česnek a zázvor. Přidáme zbylou tikka pastu a smažíme 2 minuty. Přidáme protlak, mandle a vodu a povaříme 15 minut.
  5. Rozehřejeme gril, napícháme masové kostky na špejle, potřeme je rozpuštěným máslem a poté je dáme grilovat na asi 15 minut.
  6. Omáčku tikka přelejeme z pánve do mixéru a rozmixujeme dohladka. Poté omáčku vrátíme do pánve a přimícháme smetanu a citronovou šťávu.
  7. Hotové kuře vyndáme z grilu, kostky stáhneme ze špejlí a přidáme je do omáčky.
  8. Směs lehce podusíme asi 5 minut.