Recept: Madráské hovězí karí
Indické jídlo z hovězího masa? Ano - recept totiž pochází z tamní muslimské komunity.
Je třeba upozornit, že se pokrm hodí jen pro ty, kdo mají rádi jídlo pálivé.
Suroviny
Na čtyři až šest porcí potřebujeme:
- 0,5 kg libového hovězího, nakrájeného na kostky
- 3 lžíce pasty madras masala
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 4 dcl hovězího vývaru
- 1 velkou cibuli, pokrájenou na tenké plátky
- 3-4 hřebíčky
- 4 zelené tobolky kardamomu
- 2 celé badyány
- 4 nasekané čerstvé zelené chilli
- 2 čerstvé či sušené červené chilli, také nasekané
- 1 lžička mleté kurkumy
- 4 lžíce tamarindové šťávy (pokud nemáte, můžete nahradit šťávou citronovou)
- cukr krystal podle chuti
- sůl
- nasekaný čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Ve woku osmahneme na oleji cibulku dozlatova.
- Přidejte koření s pastou a smažte 2-3 minuty.
- Přidejte hovězí a dobře promíchejte. Maso zprudka osmažte a poté celý obsah přendejte do papiňáku.
- Přidejte do hrnce hovězí vývar, zavřete jej a duste maso doměkka.
- Odkryjte hrnec, přidejte tamarindovou šťávu, cukr a sůl a ještě 5 minut vařte.
Podáváme s rýží.