×

Pastinak

VařeníMath

Pastinak

Hunger&Data

Recept: Madráské hovězí karí

Recept: Madráské hovězí karí

2017, Oct 28     alyosha

Indické jídlo z hovězího masa? Ano - recept totiž pochází z tamní muslimské komunity.

Je třeba upozornit, že se pokrm hodí jen pro ty, kdo mají rádi jídlo pálivé.

Suroviny

Na čtyři až šest porcí potřebujeme:

  • 0,5 kg libového hovězího, nakrájeného na kostky
  • 3 lžíce pasty madras masala
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 4 dcl hovězího vývaru
  • 1 velkou cibuli, pokrájenou na tenké plátky
  • 3-4 hřebíčky
  • 4 zelené tobolky kardamomu
  • 2 celé badyány
  • 4 nasekané čerstvé zelené chilli
  • 2 čerstvé či sušené červené chilli, také nasekané
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 4 lžíce tamarindové šťávy (pokud nemáte, můžete nahradit šťávou citronovou)
  • cukr krystal podle chuti
  • sůl
  • nasekaný čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Ve woku osmahneme na oleji cibulku dozlatova.
  2. Přidejte koření s pastou a smažte 2-3 minuty.
  3. Přidejte hovězí a dobře promíchejte. Maso zprudka osmažte a poté celý obsah přendejte do papiňáku.
  4. Přidejte do hrnce hovězí vývar, zavřete jej a duste maso doměkka.
  5. Odkryjte hrnec, přidejte tamarindovou šťávu, cukr a sůl a ještě 5 minut vařte.

Podáváme s rýží.