Recept: Medailonky z vepřové panenky a restované fazolky
Chutné nízkosacharidové jídlo. Recept na medailonky pocházi z iPrima.cz.
Suroviny
Na 4 porce budeme potřebovat:
- čtyři steaky z vepřové panenky, silné asi 5 cm (celkem asi 400–500 g)
- 4 plátky anglické slaniny na medailonky a další slaninu na fazolky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- olivový olej
- zmražené celé fazolky
Postup
Medailonky
- Předehřejeme troubu na 150°C.
- Maso osolíme a opepříme a poté obalíme v olivovém oleji.
- Každý kousek masa obalíme v plátku slaniny a převážeme provázkem.
- Do rozpálené pánve nalijeme 1 až 2 lžíce oleje a maso zprudka opečeme ze všech stran. Bude to trvat asi 5 minut.
- Poté medailonky přendáme na plech a nebo spolu s pánví dáme dopéct do trouby na 10 až 15 minut.
Fazolky
- Zmrzlé fazolky spaříme vroucí vodou. Po půl minutě je scedíme.
- Krátce orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme fazolky a restujeme dalších asi 5 minut.
- Fazolky opepříme a pokud nám nestačí sůl ze slaniny, můžeme ještě dosolit.