×

Pastinak

VařeníMath

Pastinak

Hunger&Data

Recept: Medailonky z vepřové panenky a restované fazolky

Recept: Medailonky z vepřové panenky a restované fazolky

2018, Feb 04     alyosha

Chutné nízkosacharidové jídlo. Recept na medailonky pocházi z iPrima.cz.

Suroviny

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • čtyři steaky z vepřové panenky, silné asi 5 cm (celkem asi 400–500 g)
  • 4 plátky anglické slaniny na medailonky a další slaninu na fazolky
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • olivový olej
  • zmražené celé fazolky

Postup

Medailonky

  1. Předehřejeme troubu na 150°C.
  2. Maso osolíme a opepříme a poté obalíme v olivovém oleji.
  3. Každý kousek masa obalíme v plátku slaniny a převážeme provázkem.
  4. Do rozpálené pánve nalijeme 1 až 2 lžíce oleje a maso zprudka opečeme ze všech stran. Bude to trvat asi 5 minut.
  5. Poté medailonky přendáme na plech a nebo spolu s pánví dáme dopéct do trouby na 10 až 15 minut.

Fazolky

  1. Zmrzlé fazolky spaříme vroucí vodou. Po půl minutě je scedíme.
  2. Krátce orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme fazolky a restujeme dalších asi 5 minut.
  3. Fazolky opepříme a pokud nám nestačí sůl ze slaniny, můžeme ještě dosolit.