×

Pastinak

VařeníMath

Pastinak

Hunger&Data

Recept: Smažená ryba

Recept: Smažená ryba

2017, Sep 28     alyosha

Dle tohoto receptu si můžeme usmažit pražmu nebo třeba pstruha.

Suroviny

  • Pražma či pstruh
  • polovina citrónu
  • lžička kmínu
  • stroužek česneku
  • snítka bylinek dle chuti
  • sůl
  • olej na smažení

Postup

  1. Vykuchanou rybu zbavíme očí
  2. Vymačkáme citrón a do získané šťávy přimícháme kmín, rozmačkaný česnek a sůl
  3. Vzniklou směsí potřeme rybu, především vnitřek břišní dutiny
  4. Do břišní dutiny můžeme vložit snítku bylinek (dle chuti)
  5. Rybu smažíme na rozehřátém oleji v pánvi či pekáči. Z každé strany 7 až 9 minut.

Podáváme s chlebem.